University Gugliemo Marconi logo
Проект на департамент по дерматология
University Gugliemo Marconi, Rome, Italy
www.csmr.unimarconi.it
Писмо на сътрудничество

Д-р Torello Лоти MD, MD / Hon /

Проф. Торело Лоти е Професор по Дерматология и венерология в Университета „G.Marconi“, Рим, Италия. От 2013 год. е председател на Световната здравна академия по дерматология. От 2015 год.  е директор на Centro Studi per la Ricerca Multidisciplinare Rigenerativa (CSRMR) на Университета „G.Marconi“, Рим, Италия.

От 2011 год. е почетен професор по дерматология в Медицински университет Shenyang –Китай , от 2012 година е преподавател в Нюйоркската академия на науките „Howard Fox Memorial“ (14 март 2012 г. – New York, NY – USA), и председател на изследователския научен комитет за Витилиго в Ню Йорк, САЩ (Executive Scientific Committee Vitiligo Research Foundation, New York , NY USA).

От 2006 до 2010 е Професор по Дерматология и венерология в Медицинския факултет на Университета във Флоренция, Италия. Той е гостуващ професор в шест международни университети по света и почетен преподавател в няколко международни дерматологични дружества.

Постиженията и приносите му в дерматология са многобройни: председател на Италианското дружество по дерматология и венерология (SIDeMaST, 2009-2010 г.); председател на Международното дружество по дерматология (ISD, 2009-2010); председател на Европейската асоциация по козметична и естетична дерматология (2003-2004), главен редактор на списанието на Европейската академия по дерматология и венерология (1992-2002), Издател на индексираното издание „Therapeutic Hotline“- „Dermatologic Therapy“ (от 2007 г.) и главен редактор на Giornale Italiano dи Dermatologia в периода на председателството му на Италианското дружество по дерматология (2009-2010 г.). Председател е на многобройни международни конгреси и в момента е главен редактор на Giornale Italiano di Dermatologia and Venereologia (2010).

Почетен член и редовен участник на научни форуми по целия свят (EADV, SIDEV, ESDR, ISD, AAD, SID) и почетен член на няколко научни дружества по дерматология. Почетен член на Американската дерматологична асоциация (ADA).

Нещо повече, той е научен рецензент на десет важни дерматологични списания, сред които британския журнал по дерматология (British Journal of Dermatology), Journal of Investigative Dermatology, списанието на Американската академия по дерматология, и Dermatologic therapy.

Професор Лоти е автор или съавтор на над 1500 научни публикации, включително статии, глави от книги и книги, над 400 рецензирани доклади, с общ фактор на значимост (Impact Factor) от около 1000.